min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er is de laatste tijd al vaker commentaar gekomen op Windows Vista UAC (User Account Control). Ook Apple vond het User Account Control van Vista niet heel erg geweldig, en heeft er een speciale reclame aan besteed.

Volgens de concurrentie is UAC namelijk zo irritant dat zij denken dat gebruikers het uit zullen schakelen waardoor zo nog minder veilig op de pc zijn dan weer zij gewoon bij XP gebleven waren. Apple heeft zeer goed gebruikt gemaakt van het feit dat men zo teleurgesteld was over UAC, en heeft er een spottende reclame over gemaakt. In de reclame zie je een PC-gebruiker die achterna gezeten wordt door een man in een zwart pak die hem bij elke actie onderbreekt.

Echter zijn niet alle Apple fan’s het met de reclame eens. Één van deze personen is Apple fan George Ou. Hij vindt namelijk dat UAC helemaal niet storend is. Volgens hem zijn de mensen die zeggen dat het wél storend is, alleen maar mensen die Vista nog niet uitgeprobeerd hebben. Ou vindt zelfs dat Vista’s UAC nog gebruiksvriendelijker is dan Mac OS X omdat je bij Vista niet telkens een wachtwoord in moet voeren zoals dat bij Apple wel het geval is.