2min

Tags in dit artikel

, ,

Vandaag is het zover, iets waar veel gamers naar uitgekeken hebben; de Playstation 3 is nu officieel verkrijgbaar in Nederland en de rest van Europa.

Bol.com zorgde ook voor een primeur, zij bood de eerste 10 mensen die gereserveerd hebben hun Playstation 3 om precies 24:00 uur aan. Zij zijn officieel de eerste die hem in Nederland hebben gekregen.

In tegenstelling tot de lancering van de Wii, werden er bij de Playstation 3 maar weinig gevallen van voorverkoop gemeld. Enkel in Italië werden er gevallen geconstateerd. In de Benelux was het rustig.

In Amsterdam heeft het Amsterdamse Hotel Arena een heel feest georganiseerd. Veel Amsterdammers zaten te dringen in de rij om 24:00 uur. Toen het eindelijk vrijdag was, werd er een hoop confetti afgeschoten.

Mensen die graag een Playstation 3 willen, maar hem niet gereserveerd hebben, hebben hoogstwaarschijnlijk pech. Er werden door Sony ongeveer 50.000 tot 54.000 PS3’s geleverd naar de Benelux. Het grootste deel van deze PS3’s zijn naar klanten gegaan die gereserveerd hebben.

Veel eigenaren van een winkel wilden hun deuren om 24:00 openzetten voor de verkoop van de Playstation 3, de Britse politie heeft dit echter afgeraden. Natuurlijk waren er ook bij deze lancering weer een hoop mensen die kampeerde voor de deur. Om zes uur ’s ochtends werden de eerste kampeerders gezien voor de deuren.

Ceo Howard Stringer heeft op een Amerikaanse televisiezender gezegd dat er een kans bestaat dat de Playstation 3 niet zo’n groot succes wordt als Sony hoopt. Volgens Stringer ligt dit aan de prijs van de console, deze is niet mager.

Niet alleen Sony wil veel verdienen aan de lancering van de Playstation 3. Ook Hardware-fabrikanten hebben geprobeerd een graatje mee te pikken. Zo is er een ‘muisplank’ gelanceerd vandaag, dit is gewoon een muis op een muismat, wat werkt op USB.