News Corp en NBC Universal hebben besloten om een soort Youtube te gaan beginnen. Het zal deze zomer online moeten komen, en volledig gefinancierd worden door advertenties.

AOL, MSN, MySpace en Yahoo! zullen gaan helpen bij het lanceren van deze dienst. Omdat de dienst overeenkomsten gaat sluiten met allerlei film bedrijven kan zij legaal films en series aanbieden. Bij de lancering zijn sowieso de volgende series beschikbaar: 24, Prison Break, The Simpsons en Saturday Night Live. Door overeenkomsten te sluiten met andere film aanbieders wil ze nog meer aanbieden.

De dienst wiens naam nog onbekend is, zal alle functies krijgen die Youtube ook heeft, bijvoorbeeld het bijhouden van een watchlist en het plaatsen van reacties.

News Corp en NBC Universal hebben het slim aangepakt, ze hebben overeenkomsten gesloten met de bedrijven die met Youtube in clinch liggen. Zo heeft NBC Universal in januari nog een rechtzaak tegen Youtube aangespannen.

De dienst zal ondermeer banden krijgen met MSN, MySpace, Yahoo en AOL, al deze kanalen zullen worden gebruikt voor promotie. Myspace zal hoogstwaarschijnlijk een nieuwe plug-in krijgen voor beheerders van websites. Dankzij deze plug-in kunnen websitebeheerders de filmpjes van Myspace ook op hun site zetten.