2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is nu eindelijk officieel, Microsoft heeft de Xbox 360 Elite aangekondigd. Daarmee komt er een einde aan de geruchten rond deze zwarte variant van Microsofts console die voorzien is van een 120GB hardeschijf en HDMI aansluiting.

Veel nieuws brengt de aankondiging van Microsoft niet, het meeste was al uitgelekt in diverse geruchten. Maar de geruchten blijken dus waar te zijn en de Elite komt er echt. Tegen een richtprijs van 479 dollar krijgt de consument een geheel zwarte Xbox 360 met een 120GB harde schijf en een HDMI aansluiting. Tevens wordt er een zwarte afstandsbediening en controller meegeleverd.

Het gerucht dat de Elite ook voorzien zou zijn van een nieuwe chip gebaseerd op een 65nm proces blijkt niet waar te zijn, op dat gebied is er niets veranderd. Ook de forse voeding van de eerste Xbox 360 modellen is bij het Elitemodel aanwezig. De lijn van accessoires voor de 360 zal uitgebreid worden met zwarte varianten van de controller, de Play & Charge kit, de oplaadbare batterij en een racestuur. Ook de hardeschijf van 120GB zal opgenomen worden in het assortiment, huidige 360 eigenaren kunnen deze voor 179,99 dollar aanschaffen.

De introductie van het Elitemodel brengt geen prijsverlaging voor de huidige modellen met zich mee, het coremodel kost nog altijd 299 dollar, het premiummodel 399. 29 april zullen de eerste Elite exemplaren in de Amerikaanse winkels liggen, wanneer Europa kennis mag maken met het Elitemodel is nog niet bekend.