1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung Electronics heeft aangekondigd dat het met een nieuwe lijn 2,5" harde schijven op de proppen komt. Binnen deze lijn valt ook een model met een rotatiesnelheid van 7200rpm en een opslagcapaciteit van 200GB. De eerste 2,5" harde schijf met dergelijke mogelijkheden.

Samsungs SpinPoint MP1-series zullen beschikbaar zijn in 80GB, 120GB, 160GB en 200GB varianten met 8MB of 16MB cache. De 7200 rpm in combinatie met een S-ATA 300 interface en NCQ, dat de reactiesnelheid van de computer verhoogt als de harde schijf druk bezig is, zou moeten zorgen voor een top performance.

Om de betrouwbaarheid van de schijven te garanderen heeft Samsung een RVC (Rotation Vibration Controller) geïmplementeerd. Een RVC zorgt ervoor dat de lees- en schrijfkop niet afwijkt van zijn parcours bij hevige trillingen. Ook voor een Freefall Sensor (FFS) is gezorgd. Deze sensor detecteert wanneer de schijf aan het vallen is en stelt op dat moment de data veilig.

Toshiba was de eerste die voor 2,5" hard disks zorgde met een opslagcapaciteit van 200GB, maar deze draaiden slechts op 4.200rpm waardoor een hoge performance niet mogelijk was.

De massaproductie zal starten in mei, waardoor de schijf ook in die maand voor het eerst beschikbaar zal zijn.