Samsung heeft onlangs een nieuwe harde schijf aangekondigd die momenteel al gedistribueerd wordt naar leveranciers. De harde schijf in kwestie is de Spinpoint MT2 1 TB en het betreft een 2,5 inch harde schijf. Van deze harde schijf is ook een 750 GB-variant beschikbaar die vanzelfsprekend tot dezelfde serie van Samsung behoort.

De harde schijf heeft drie platters aan boord die per platter over 333 GB aan opslagcapaciteit beschikken. Door deze drie platters bedraagt de hoogte van de harde schijf 1,25 cm.

Samsung richt zich met de omvang van deze harde schijven en de bijbehorende opslagcapaciteit vooral op mensen met draagbare media en heeft voor het terugdringen van de geluidsproductie van deze harde schijven in dergelijke apparatuur de SilentSeek- en NoiseGuard-technologie geïmplementeerd.

Verder beschikt de harde schijf over een SATA II-interface en is er 8 MB-cachegeheugen aan boord. De rotatiesnelheid van de 2,5 inch harde schijf bedraagt 5400 rotaties per minuut.

Samsung heeft aangegeven dat deze harde schijven naar eigen zeggen beter presteren ten opzichte van gelijkwaardige modellen van de concurrentie. Gemiddeld gezien zouden de waardes van lees- en schrijfprestaties twintig procent hoger liggen en ligt het energieverbruik van de harde schijven vier procent lager.