1 min Devices

Samsung lanceert Spinpoint M8 met 1 TB

Samsung heeft recentelijk een nieuwe 2,5 inch harde schijf gelanceerd, de Spinpoint M8. Het model in kwestie beschikt over een opslagcapaciteit van 1 TB bestaande uit twee 500 GB platters.

De Samsung Spinpoint M8 is de opvolger van de Spinpoint MT2, een 2,5 inch harde schijf met een dikte van 12,5 mm die ongeveer een jaar geleden werd uitgebracht door Samsung. Dat model had ook de beschikking over een opslagcapaciteit van 1 TB. De Spinpoint M8 is echter iets minder groot, want de dikte van de harde schijf bedraagt 9,5 mm.

Daarnaast beschikt de nieuwe 2,5 inch harde schijf over een SATA 3.0 Gbps-interface, een rotatiesnelheid van 5400 rotaties per minuut en 8 MB cachegeheugen. Bovendien is de Spinpoint M8 uitgerust met de technologieën EcoSeek en NoiseGuard om respectievelijk het energieverbruik en de geluidsproductie tijdens actief gebruik te verminderen.

De adviesprijs van de Samsung Spinpoint M8 bedraagt zo’n 129 dollar. De harde schijf is op het moment van schrijven wereldwijd verkrijgbaar.
Samsung lanceert Spinpoint M8 met 1 TB

Bron:TechConnect Magazine