1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo meldt dat het bedrijf recordverkopen heeft geboekt voor de Nintendo Wii en Nintendo DS. De totale verkopen met betrekking tot de Wii stegen met 58 procent. De DS-verkopen stegen eveneens.

In 2008 heeft Nintendo ongeveer 8,3 miljoen Wii’s verkocht, zo meldt het bedrijf. In totaal komt dit neer op een stijging van 58 procent in vergelijking met 2007. Tevens heeft Nintendo nog nooit zoveel systemen van een console weten te verkopen in een jaar. Hiermee komt het totaal van de in Europa verkochte Wii-systemen op meer dan 14,2 miljoen.

De Nintendo DS blijft goed verkopen, ondanks dat het systeem alweer drie jaar op de markt is. In 2008 wist Nintendo namelijk 11,2 miljoen systemen te verkopen. Ook hier heeft Nintendo een record geboekt, het bedrijf heeft niet eerder zoveel spelcomputers weten te verkopen. Hiermee komt het totale aantal Nintendo DS-systemen dat aan Europese consumenten is verkocht op 31 miljoen stuks.

"De verkooptrend voor Wii en Nintendo DS gedurende 2008, voor zowel hardware als software, toont dat steeds meer Europeanen videogames zien als een onderdeel van hun dagelijks leven. Dit bewijst dat Nintendo’s wens om de hoeveelheid spelers uit te breiden potentie heeft in Europa", aldus Laurent Fischer, Managing Director, Marketing & PR, Nintendo of Europe.