Het ongekende succes van Dr. Kawashima’s Brain Training heeft Nintendo ertoe doen besluiten om met een vervolg te komen op dit spelletje waarmee je op de Nintendo DS je hersenen kunt trainen.

‘Meer Brain Training van Dr. Kawashima: Hoe oud is jouw brein?’ heet het vervolg officieel en ligt 29 juni in de winkelschappen. De eerste versie van Brain Training was een succes onder jongeren, maar ook onder ouderen. In Japan ging het spelletje al meer dan vier miljoen keer over de toonbank, maar ook hier in Europa is het spelletje populair.

In de nieuwe versie is er weinig aan het originele concept veranderd, het doel is nog steeds om je hersenleeftijd zo laag mogelijk te houden. Dr. Kawashima houdt op een kalendertje bij welke dagen je traint en zal je aansporen vaker te trainen als je een paar dagen niet getraind hebt. Dit keer is het echter ook zo dat je een trainingsadvies kunt krijgen op basis van je hersenleeftijdstest, waardoor je nog gerichter kunt trainen.

Uiteraard mogen nieuwe spelvarianten niet ontbreken. Zo is er een spel op basis van het klassieke Rock, Paper, Scissors (steen, papier, schaar) spel, waarin je moet winnen of verliezen van het getoonde voorwerp door de juiste positie te noemen. Verder is er ‘5×5 onthouden’, waarbij je de juiste positie van getallen op het scherm moet onthouden en het spel ‘Snelle symbolen’, waarbij je symbolen moet koppelen aan getallen.
Een andere klassieker die terugkomt in de nieuwe versie is ‘Meesterwerk spelen’. Hierin speelt een piano bepaalde noten, die je als speler vervolgens na moet spelen.

Nieuw zijn ook de uitgebreide multiplayermogelijkheden. Bij de vorige versie kon er alleen een demoversie uitgewisseld worden, maar met de nieuwe versie kan er met één gamecard door zestien spelers samengespeeld worden. Een competitie op bepaalde onderdelen is mogelijk, maar ook een tekenwedstrijd, waarbij de spelers elkaars artistieke vaardigheden beoordelen. Nieuwe Sudokupuzzels mogen uiteraard ook niet ontbreken, Nintendo heeft 100 nieuwe exemplaren voorzien.

Zoals gezegd ligt ‘Meer Brain Training van Dr. Kawashima 29 juni in de winkels, tegen een adviesprijs van 30 euro.