Het spelletje ‘Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe Oud Is Jouw Brein’ voor de Nintendo DS is razend populair over de gehele wereld. In Europa alleen zijn er inmiddels meer dan een half miljoen stuks verkocht.

Het spelletje is uitgewerkt door de beroemde Japanse professor Dr. Kawashima. Volgens hem zorgt een hersentraining ervoor dat de hersenen minder snel aftakelen en jong gehouden worden. Dit zou het geval zijn wanneer men logische en wiskundige problemen op lossen.

De speler krijgt een heel aantal minispelletjes voorgeschoteld. Ze duren amper één minuut, maar er wordt intensief gebruik gemaakt van de hersenen. In een spelletje moet je bijvoorbeeld een aantal woorden onthouden of een cijferpuzzel oplossen.

De formule blijkt succes te hebben, in amper negen weken ging het spel in Europa 500.000 keer over de toonbank. In Japan is het spel reeds drie miljoen keer verkocht. Verschillende wetenschapstijdschriften hebben aangetoond dat het onmogelijk is de hersenen te "verjongen", maar dit heeft blijkbaar geen effect op de verkoop.