min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Engelse staatskerk denkt eraan om juridische stappen te nemen tegen de elektronicagigant Sony. Hiermee zal men proberen het nieuwe PlayStation-spel ‘Resistance: Fall of man’ uit de winkels te krijgen.

In het spel draait het erom dat men moet proberen zoveel mogelijk vijanden te vermoorden in een kerk. Deze kerk is een kopie van de kathedraal in het Britse Manchester. Dit vinden de Anglicanen absoluut niet kunnen en overwegen daarom juridische stappen. Tegen de omroep BBC werd door de bisschop van Manchester dit weekend verklaard dat iedereen weet dat er in Manchester een probleem bestaat met wapengebruik.

De bisschop liet weten dat hij het daarom onverantwoordelijk en niet te begrijpen vindt dat de spelletjesfabrikant dan juist de mensen gaat stimuleren om op deze plaats grote schietpartijen te houden. In tegenstelling tot wat de Anglicaanse kerk beweert, beweert Sony dat zij de toestemming heeft gekregen om het spel op de markt te mogen brengen. Of, en wanneer de Engelse staatskerk eventuele stappen onderneemt is nog niet duidelijk.