Het spel Manhunt 2 mag niet verkocht worden in Groot-Brittannië. Dat heeft het British Board of Film Classification (BBFC) beslist. Het is voor de eerste keer in tien jaar dat het BBFC de verkoop van een game verbiedt.

Volgens het BBFC is het spel volledig gefocust op sadisme en het gewelddadig afslachten van mensen. In een verklaring op de website van BBFC laat directeur David Cooke weten dat het verbieden van de verkoop van een spel een serieuze actie is en niet onderschat moet worden. Volgens Cooke wil zijn organisatie in principe eerst kijken of er zaken uit een spel verwijderd of aangepast kunnen worden, maar dat was in dit geval niet mogelijk.

"Manhunt 2 is van andere recente high-end videogames te onderscheiden, doordat het in zijn geheel een gure en harteloze sfeer uitstraalt in een totale spelcontext die aanmoedigt om bruut te moorden, zonder daar op enige manier afstand van te nemen of het af te zwakken", aldus Cooke.
Tien jaar geleden was Carmageddon het laatste spel dat verboden werd door het BBFC, maar in hoger beroep werd deze beslissing herroepen.

De eerste versie van Manhunt kreeg ook al veel kritiek. In 2004 werd een veertienjarige jongen vermoord, zijn ouders beweerden destijds dat de zeventienjarige moordenaar geïnspireerd zou zijn door Manhunt. Door de beslissing van het BBFC is een groepering in Amerika begonnen met lobbyen om ervoor te zorgen dat het spel niet verkocht mag worden bij grote Amerikaanse winkels. Die beslissing ligt momenteel bij het Entertainment Software Rating Board (ESRB), de Amerikaanse evenknie van het BBFC. De zwaarste classificatie die het ESRB kan uitdelen is de ‘adult-only’-rating, spellen met die classificatie worden niet verkocht door de grotere Amerikaanse winkels.

Rockstar, ontwikkelaar van Manhunt 2, liet weten teleurgesteld te zijn met de beslissing van het BBFC. Rockstar zal de uitspraak respecteren, alhoewel het bedrijf het nadrukkelijk oneens is met de beslissing. Manhunt 2 is volgens de ontwikkelaar een spel voor fans van thrillers en horror, volgens het bedrijf zijn er meer spellen voor volwassenen die dat thema hebben. Het is niet duidelijk of Rockstar en uitgever Take-Two tegen de uitspraak in beroep gaan.