De Xbox 360 heeft een moeilijke start achter de rug, niet alleen had de console het moeilijk met de concurrentie van de Nintendo Wii, bovendien had de console een erg slechte reputatie. Maar liefst één op de drie Xbox 360’s kreeg te maken met de beruchte ‘Red Ring of Death‘, waarna de console onbruikbaar werd.

Microsoft gaf haar fout toe en verving probleemloos alle consoles. Bovendien gaf de fabrikant aan in juni over te stappen op het 65nm-procédé, iets wat later enkel op de processor werd toegepast en niet op de chipset. Er werd ook een nieuwe koelconstructie voor de Xbox 360 ontworpen. Bill Gates bleef eerder op de achtergrond bij dit probleem, maar geeft in zijn laatste weken bij Microsoft nu zelf opvallende commentaar op het hele gebeuren.

"We moeten ons zeker verontschuldigen tegenover het grote aantal gebruikers dat te maken kreeg met een defect exemplaar", aldus Bill Gates. "We hebben die consoles gratis vervangen en kregen daarover veel positieve feedback. Dankzij ons harde werk is de console nu een stuk betrouwbaarder. Ons doel is om van de Xbox 360 de meest betrouwbare console op de markt te maken. De mensen houden van de content die aangeboden wordt op de 360, maar de hardware mag daarbij natuurlijk niet in de weg staan."