PvdA wil ook in Nederland verbod op Manhunt 2

Vanochtend kon je op Techzine lezen dat het computerspel Manhunt 2 geband wordt in Groot-Brittannië. Nu wil ook de PvdA het spel verbieden in Nederland. Dat blijkt uit Kamervragen van Jeroen Dijsselbloem, Tweede Kamerlid voor de PvdA, aan minister Hisch Ballin van Justitie.

Dijsselbloem is benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn om het spel te verbannen. Ook vraagt hij aan het kabinet om "initiatieven (die) het ‘normaal’ worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen."

Vorige week was al op Techzine te lezen dat minister Hirsch Ballin gewelddadige games wil aanpakken. Hij ziet weinig vertrouwen in zelfregulering en de ‘goede voornemens’ bij verkopers en fabrikanten.PvdA wil ook in Nederland verbod op Manhunt 2

De vragen die Dijsselbloem stelt aan Hirsch Ballin zijn:

  1. Heeft u kennis genomen van het bericht "Britten bannen computerspel Manhunt"?
  2. Wanneer zal Manhunt2 in Nederland te krijgen zijn? Wat is uw oordeel over dit spel?
  3. Acht u een verbod wenselijk?
  4. Wat zijn de juridische mogelijkheden om in Nederland een dit extreem gewelddadige en sadistische spel te verbieden?’
  5. Welke gezamenlijke aanpak is in Europees verband mogelijk en wenselijk?
  6. Welke initiatieven kunnen we van u verwachten om het systeem van leeftijdsclassificatie van games te verbeteren cq te vervangen, de verkoop van deze games aan kinderen zoveel mogelijk in te perken en de bewustwording onder ouders van de risico’s van geweld in games te vergroten?
  7. Welke kabinetsinitiatieven kunnen we verder verwachten om het ‘normaal’ worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen?
Bron:Bright