1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Tweede Kamer wil dat er een verbod komt op extreem gewelddadige games, zoals Manhunt 2. Het merendeel van de Tweede Kamer heeft aan de minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, gevraagd of hij de wet wil gaan wijzigen.

De gewelddadige game ‘Manhunt 2’ kon afgelopen zomer niet door minister Ballin verboden worden. Het was wettelijke onmogelijk om het spel te verbieden. De minister kon er destijds alleen voor zorgen dat het spel niet verkocht werd aan kinderen die jonger waren dan zestien jaar.

Kees van der Staaij, SGP-kamerlid, is van mening dat jongeren beschermd moeten worden tegen dit soort spellen. Van der Staaij vindt dat extreem geweld, in bijvoorbeeld Manhunt 2, niet goed is voor de jongeren. Om deze reden heeft hij een verzoek ingediend met de vraag of de wet van de spellen kan worden aangepast. De SP, PvdA en VVD zijn het met het SGP-kamerlid eens.

In sommige Europese landen geldt deze regel al. In Duitsland hebben ze de mogelijkheid om extreem gewelddadige spellen te verbieden.