1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het gaat Rockstar en TakeTwo volledig voor de wind. Nadat de herwerkte versie van haar extreem gewelddadige game Manhunt 2 in de V.S. een Mature-rating kreeg in plaats van een Adult-Only rating, zal in Nederland de onbewerkte versie van het spel te koop zijn.

De minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin verklaart waarom de niet-herwerkte game van het spel hier wel verkocht mag worden: "De huidige wetten zijn gebouwd rond het principe dat elke volwassene zelf moet beslissen welke games ze willen spelen, ongeacht de inhoud. Tenzij de games natuurlijk illegaal materiaal bevatten, zoals kinderporno of racisme". Uit deze reactie is vooral af te leiden dat geen enkele wet in staat is materiaal te verbannen omwille van een gewelddadige inhoud. Hirsch Ballin stond dus machteloos. Je moet wel nog steeds 16 jaar of ouder zijn voor je de game mag kopen.

Ballin gaat dus niet in op de eisen van de PvdA, die het spel ook in Nederland verboden wilden zien. Opmerkelijk is ook dat Ballin hiermee tegen zijn eigen standpunten omtrent gewelddadige games moet ingaan. Zoals eerder gezegd heeft Ballin namelijk geen enkele wettelijke basis om op te steunen.

Over de releasedatum in Europa is nog niets bekend. Wel is bekend dat de game in de V.S. op Halloween in de winkelrekken te vinden zal zijn. Vele gamers hopen dat ook Nederland de game dan zal mogen aanschouwen.