2min

Tags in dit artikel

, , ,

Games maken voor de PS3 blijkt niet zo makkelijk als gehoopt, zo valt te lezen op HDTV Info Europe. Als voorbeeld hiervoor haalt de site de huidige American Football games aan: All Pro Football 2K8, gemaakt door 2K en Madden NFL 08, gemaakt door Electronic Arts.

Waar de Xbox 360 versies framerates halen van 60 frames per seconde, moeten de Playstation 3-versies het stellen met de helft, zo’n 30 frames per seconde. Hieruit kun je maar één iets besluiten: de Xbox 360-versie loopt sneller en vlotter dan de Playstation 3-versie.

Het blijkt geen alleenstaand geval. Eén van Sony’s werknemers kaartte de kwestie aan op de Playstation blog: "Wanneer je een game begint te maken voor de 360, dan moet deze na afloop opnieuw gebouwd worden voor de Playstation 3. Dat betekent veel extra werk, veel ontwerpers klagen hierover, maar ik denk niet dat wij dit kunnen oplossen. De Xbox 360 is namelijk een verschillende machine met goede hardware, maar ze is erg verschillend opgebouwd. Ontwikkelaars moeten de Playstation 3 en de 360 als twee verschillende machines zien en niet als één platform, ook al zijn ze dan van dezelfde generatie".

Het verschil in frames per seconde bij de EA-game zou je nog kunnen verklaren met het feit dat EA al één jaar langer Xbox 360 games ontwerpt dan PS3-games. Maar 2K heeft beide games vanuit het niets op de verschilllende platforms ontworpen, dus hier gaat die vlieger niet op.