2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks de spetterende start van de Nintendo Wii, blijft de Xbox 360 voorlopig de bestverkochte console ter wereld, ten opzichte van de Wii en de PS3. Ook heeft de console de meeste games en exclusieve content van de drie current-gen consoles. De betrouwbaarheid van de console laat echter nog te wensen over.

De console lijkt dus op het eerste zicht een ideale keuze voor high-definition gamers. Toch schiet de console op één vlak schromelijk te kort: betrouwbaarheid. Zo zijn er de verhalen over krassende 360’s, de rings of death, crashes bij Forza Motorsport 2 of zelfs een klant die zijn console tot twaalf keer toe kapot zag gaan. En hoewel Microsoft de ‘failure rate’ van de 360 op vijf procent houdt, beweren cijfers op het internet dat dat percentage veel hoger ligt.

Dus ging de website DailyTech op onderzoek bij de verkopers. Bij die winkels wilde DailyTech weten hoeveel mensen hun garantie op de console opeisten en dat bleek niet minder dan dertig procent te zijn. Bovendien zijn alle verkopers het er unaniem over eens dat de 360 de minst betrouwbare console is in de recente geschiedenis.

Microsoft zelf geeft toe dat de eerste lichting consoles, minder betrouwbaar zijn dan verwacht. Het Redmondse bedrijf heeft daarom besloten om elke console die gefabriceerd werd in 2005, gratis te herstellen. Bovendien betaalt het iedereen terug die al heeft betaald voor herstelling aan een console die gekocht werd tussen de launch en één januari 2006.