Met een naderende deadline waarop de ondersteuning van Windows 10 versie 1709 zou stoppen halverwege april 2020, komt Windows met een aanzienlijk uitstel van executie. De versie van het OS voor Enterprises, Education en IoT zal nog zes maanden langer beveiligingsupdates ontvangen.

Het uitstel van het laten vallen van het doek voor de versie van Windows 10 komt volgens Microsoft zelf vanwege het feit dat ‘mensen op dit moment genoeg aan hun hoofd hebben’, waardoor er geen ruimte is voor het druk moeten maken om het naderende wegvallen van beveiligingsupdates voor een gebruikt OS. Een niet expliciet genoemde, maar wel duidelijke verwijzing naar het coronavirus.

Updates zullen nog steeds op de gebruikelijke manier worden aangeboden (met nieuwe releases elke maand) tot aan 13 oktober 2020. Wel raadt Microsoft IT-teams aan om over te stappen naar Windows Update for Business, om updates op die manier sneller uit te rollen binnen bedrijven.

De ondersteuning van de Pro, Home, Pro Education en Pro Workstations Editions van Windows 10 1709 eindigde een jaar geleden al, anderhalf jaar na de release eind 2017. De versie die daarna kwam, 1803, wordt ook al niet meer ondersteund voor de genoemde versies. Voor Enterprise en Education-versies loopt die ondersteuning nog tot november van dit jaar.