1 min

SAP en Accenture willen naar eigen zeggen partijen de olie- en gasindustrie helpen met oplossingen die de upstream-onderdelen van deze bedrijven veel profijt moeten brengen.

De upstream-afdelingen van olie- en gasbedrijven houden zich vooral bezig met het zoeken naar nieuwe voorraden olie en gas en het ontwikkelen van methoden voor het exploiteren van deze voorraden.

Inzicht in operations en cashflow

Concreet zal de samenwerking tussen de ERP-specialist en de consultants bestaan uit het ontwikkelen van oplossingen die onder meer voor meer inzicht zorgen in de operations van de operations en de cashflow binnen de upstream olie- en gassector. Ook moeten deze oplossingen allerlei complexiteit gaan wegnemen.

De oplossingen moeten volgens SAP en Accenture hiervoor technologie als kunstmatige intelligentie gebruiken. Vanzelfsprekend wordt voor de oplossingen ook het SAP S/4HANA-cloudplatform ingezet.

Consortium

Beide partijen werken ook samen met een consortium van bedrijven uit de olie- en gasindustrie, waaronder Shell, BO, Chevron, ConocoPhillips en Equinor. De samenwerking met dit consortium van bedrijven moet ertoe leiden dat er pre-geconfigureerde gestandaardiseerde end-to-endprocessen in de oplossingen van SAP en Accenture worden meegenomen.