Google wil het in containers en vooral Kubernetes gespecialiseerde softwarebedrijf D2iQ overnemen, aldus geruchten. De overname moet meer technologie aan het oorspronkelijk door de techgigant ontwikkelde container orkestratieplatform toevoegen.

Volgens bronnen is de mogelijke overname van D2iQ, het voormalige Mesosphere, bijna een feit. De container- en Kubernetes-specialist levert een platform en diverse management tools voor applicaties die op Kubernetes zijn gebouwd. De technologie moet Google’s eigen werkzaamheden rondom dit platform gaan verstevigen. Vooral op het gebied van beheerde diensten. Daarnaast zou het voor de techgigant aantrekkelijk zijn om de medewerkers van D2iQ over te nemen vanwege hun specifieke expertise.

Beide bedrijven zijn geen onbekenden van elkaar. D2iQ is al geruime tijd een partner van Google, onder meer voor diens Google Cloud Platform en G Suite.

Geschikte overnamekandidaat

Dat D2iQ een potentiele overnamekandidaat is, blijkt uit een recente ontslagronde waarbij 34 medewerkers hun baan verloren. Ook maakte onlangs CEO Mike Fey bekend dat hij opstapt. Een potentiële overname van D2iQ moet meer dan 250 miljoen dollar (230,5 miljoen euro) -de huidige geschatte waarde van het bedrijf- gaan opleveren.

Wanneer de overname daadwerkelijk slaagt, is dit de tweede grote aankoop van Google dit jaar. In februari rondde de techgigant de overname van BI-leveracier Looker voor 2,6 miljard dollar af.