2min

Tags in dit artikel

, ,

D2iQ breidt de mogelijkheden uit van Kubernetes Platform (DKP). Versie 2.5 biedt een meer gestroomlijnde gebruikerservaring, betere assistentie en versterkte security. De update zal deze maand nog beschikbaar worden.

De leverancier van cloud-platforms licht in een persbericht een aantal grote verbeteringen uit. Allereerst het ‘federaliseren’ van applicatie-management voor meerdere clusters. Bedrijven kunnen om verschillende redenen gebruikmaken van een veelvoud Kubernetes-clusters. Zo kan een extra cluster voor meer beschikbaarheid en hogere prestaties zorgen. Toch zal een bedrijf het overzicht van bovenaf willen bewaren, waar D2iQ op inspeelt. Met DKP 2.5 wordt het makkelijker om de vloot aan clusters gecentraliseerd te bedienen, met meer consistentie in de IT-infrastructuur tot gevolg. D2iQ wil deze stap naar meerdere clusters ook eenvoudiger maken, zelfs als er Kubernetes-systemen van verschillende merken in het spel zijn.

Copilot

Ook D2iQ spreekt over een ‘copilot’, zoals we al eerder hebben gezien bij Office 365 en recent nog bij GitHub. Ook al rept het bedrijf niet over kunstmatige intelligentie, belooft het gebruikers ‘superkrachten’ bij het oplossen van Kubernetes-problemen. De analytische tools van DKP Insights, AI of niet, zijn in ieder geval uitgebreid. De assistent kan de oorzaak van een probleem achterhalen en downtime voorkomen door ze al van tevoren op te lossen. Om de security te garanderen, worden workloads geverifieerd op basis van de standaarden opgesteld door de Amerikaanse non-profit Center for Internet Security.

Vervolgens spreekt D2iQ over verbeterde monitoring-tools. Dit is mogelijk door de officiële ondersteuning van de Istio service mesh. Hierdoor kunnen latency, traffic, systeemfouten en de algemene systeembelasting gemeten worden.

Kant-en-klaar

De opzet van DKP 2.5 is volgens D2iQ dat organisaties een kant-en-klare oplossing hebben voor platform-engineering. De dienst kent een hoge mate van ‘self-service’ die allerlei problemen al oplost voordat er een IT’er aan te pas hoeft te komen. Dat maakt het makkelijker voor deze medewerkers om zich te richten op taken van hogere waarde.

Naast de al genoemde verbeteringen gaat DKP 2.5 Rocky Linux ondersteunen. Voor extra beveiligde omgevingen is nu ook DKP-documentatie beschikbaar in pdf-vorm, zodat er geen online verbinding nodig is bij eventuele systeemproblemen.

Lees ookKubernetes Insight, een speciale pagina op onze website vol met informatie over Kubernetes