Microsoft heeft een deal gesloten met 20th Century Fox waardoor de razend populaire serie ‘Family Guy’ binnenkort via Xbox Live te downloaden is.

De serie Family Guy is in Nederland misschien niet heel bekend, maar in Amerika is dat wel anders. De serie was in 1999 voor het eerst op tv te zien en kwam in 2002 na drie seizoenen alweer tot een einde. De serie deed het daarna echter nog zeer goed in de DVD-verkoop, waardoor televisiezender FOX in 2005 besloot om de serie weer nieuw leven in te blazen. Momenteel is de serie aan zijn zesde seizoen bezig en een zevende staat op de planning. De serie is echter niet helemaal onomstreden, in veel landen heeft de serie een M-rating en in Maleisië is de serie zelfs verboden. Ook werden de makers ervan beschuldigd dat ze grappen van de populaire serie The Simpsons gebruikt zouden hebben voor Family Guy.

Desondanks is de serie nog altijd erg populair, voornamelijk bij mannen tussen de 18 en 34 jaar. Dat is tevens de grootste doelgroep voor de gaming industrie en dus besloot Microsoft in gesprek te gaan met 20th Century Fox. De deal is goed nieuws voor Microsoft, omdat de serie nog niet te krijgen is in andere downloadwinkels, zoals bijvoorbeeld iTunes. Volgens 20th Century Fox zal er later nog meer content volgen, maar voorlopig gaat het dus alleen om de Family Guy serie.

Vanaf komende maandag zullen de afleveringen van de eerste twee seizoenen te downloaden zijn vanaf Xbox Live voor 160 Microsoft Points per aflevering. Dat komt neer op ongeveer twee dollar per aflevering, wat overeenkomt met andere video-on-demand diensten. Behalve de serie is ook de film "Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story" voor 160 punten te koop. Op 18 september komt het vijfde seizoen uit op DVD, maar 20th Century Fox is niet bang dat de deal invloed zal hebben op de DVD verkoop van Family Guy. "Family Guy is een fenomeen op DVD en de fans zullen de DVD’s blijven kopen", aldus Jamie McCabe van 20th Century Fox.