Siemens kondigt Teamcenter X software aan, een Product Lifecycle Management (PLM)-product dat naast het bestaande Teamcenter zal bestaan. De X-uitvoering moet zich met name onderscheiden van Teamcenter doordat het een echt cloudproduct is.

Teamcenter is een PLM-suite die mensen en processen uit verschillende disciplines binnen het bedrijf samenbrengt. Teamcenter X biedt de keuze uit vooraf geconfigureerde engineering- en bedrijfsoplossingen, met de flexibiliteit om meer mogelijkheden toe te voegen naarmate de bedrijfsbehoeften groeien.                                                                              

Met deze nieuwste SaaS-extensie in het Xcelerator-portfolio van Siemens, kan Teamcenter X klanten helpen om PLM-voordelen te realiseren en de productontwikkeling te stroomlijnen. Bedrijven kunnen PLM-verbinden met vertrouwde toepassingen voor een veilige, agile samenwerking tussen de onderneming en verschillende functionele domeinen.

“Teamcenter X combineert de toonaangevende suite van PLM-oplossingen en -diensten met het toonaangevende low-code applicatieplatform Mendix om klanten in staat te stellen multi-domeinproducten op tijd te leveren, met een hoge kwaliteit, binnen het budget, en overtroffen klantverwachtingen”, aldus Joe Bohman, Senior Vice President, Lifecycle Collaboration Services van Siemens.

Xcelerator software portfolio

Vorig jaar lanceerde Siemens nog het Xcelerator software-portfolio dat bestaat uit software, diensten en een platform voor applicatieontwikkeling. Het portfolio is ontworpen om afgestemd te worden op klant- en industrie-specifieke eisen. Xcelerator heeft daarnaast embedded tools en databases toegevoegd, die verbinding maken met bestaande information technology-, operational technology- en engineering technology-omgevingen waarmee workflows mogelijk zijn die Siemens-technologie gebruiken.