Intel komt met quad-core voor MP-servers

Intel introduceert de eerste quad-core processors die ontworpen zijn voor multiprocessor servers (MP-servers) waarop applicaties draaien die de hoogste eisen stellen aan prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Dergelijke applicaties draaien doorgaans in virtuele omgevingen, voor serverconsolidatie, databasetoepassingen, ERP (enterprise resource planning) en BI (business intelligence).

Intel komt met quad-core voor MP-serversVergeleken met dual-core producten van de vorige generatie, leveren de zes nieuwe processors uit de quad-core Xeon 7300-serie tot ruim twee maal betere prestaties en tot ruim drie maal betere prestaties per Watt. Hiermee heeft Intel de overgang naar de innovatieve en energiezuinige Core-microarchitectuur binnen 15 maanden voltooid. Klanten kunnen de TCO (Total Cost of Ownership) hierdoor dus sterk verlagen.

De energiezuinige 7300-serie omvat kloksnelheden tot maximaal 2,93 GHz bij 130 Watt, diverse processors van 80 Watt en een versie van 50 Watt en een kloksnelheid van 1,86 GHz. Deze laatste is geoptimaliseerd voor four-socket blades en high-density racks. De Intel 7300-chipset met Data Traffic Optimizations biedt een uitgebalanceerd platformontwerp met diverse nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat het gegevensverkeer tussen processors, geheugen en I/O-verbindingen wordt verbeterd. HP heeft een nieuw blade-wereldrecord behaald met de SAP Sales and Distribution (SD) Benchmark, met een resultaat van 3500 SD-gebruikers op een HP ProLiant BL680c G5 blade server met vier quad-core Intel Xeon E7340-processors op 2,4 GHz.

Met de komst van de Xeon 7300-serie kunnen gebruikers al hun op Intel Core gebaseerde servers – ongeacht of er sprake is van één, twee of meer processors – nu samenbrengen in een dynamische virtuele serverinfrastructuur die de live-migratie van virtual machines ondersteunt. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen in het gebruik, zoals automatische failover (overschakeling op de resterende servercapaciteit bij uitval een server), load balancing, disaster recovery en serveronderhoud. De VT FlexMigration zal er toe bijdragen dat de volgende generatie Intel-platforms, die zijn gebaseerd op de 45nm Core-microarchitectuur, naadloos kunnen worden toegevoegd aan dergelijke virtuele omgevingen.

Bron:Techzine Redactie