1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel’s nieuwste Xeon processor, de multi-processor dual-core Xeon, wordt sinds gisteren verscheept. De nieuwe server processor uit de Paxville familie draait op kloksnelheden tot 3Ghz, met een FSB snelheid van 667Mhz.

De Xeon 7000 maakt gebruik van HyperThreading en Intel’s virtualisatie techniek. Om de laatste optie te kunnen gebruiken dient er echter wel een BIOS update geïnstalleerd te worden. Deze zal in 2006 uitkomen.

Eerder werd al bekend dat Dell als eerste systemen met de nieuwe CPU ging leveren. Klanten konden zich inschrijven voor een systeem, maar moesten wel een geheimhoudings verklaring ondertekenen.

Ook andere Intel partners als HP en Fujitsu Siemens hebben servers aangekondigd met de nieuwe Xeon 7000 processor. Ook IBM gaat servers met de nieuwe CPU leveren, gebaseerd op de eigen X3 chipset. Er zullen zowel 4- als 8-socket systemen geleverd gaan worden. Het moge duidelijk zijn dat het hier om de high-end server markt gaat.

De Xeon 7000 gaat tussen de $1,177 en $3,157 dollar kosten, afhankelijk van de hoeveelheid cache en de kloksnelheid. Ook zijn dit de prijzen per 1000 eenheden.