De zoekfunctie van de populaire netwerk-website Facebook zal binnenkort openbaar gemaakt worden. Deze was nu alleen te gebruiken door leden van Facebook. Met de zoekfunctie kan men zoeken naar specifieke profielen van gebruikers.

Vanaf volgende maand zal het mogelijk zijn om Facebook-profielen te vinden via online zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Dit was voorheen alleen mogelijk voor geregistreerde gebruikers. Enkele advocaten zijn nu al bang voor de privacy van de gebruikers. Deze gegevens zouden volgens hen namelijk misbruikt kunnen worden. Facebook meldt echter dat er zo weinig informatie vrijgegeven wordt dat men daar niet bang voor hoeft te zijn.

Via de privacyinstellingen kan de gebruiker ervoor zorgen dat deze niet gevonden wordt via de zoekfunctie. Via deze manier zal het profiel ook niet openbaar gemaakt worden. Dit moet dan wel snel gebeuren aangezien de nieuwe zoekfunctie vanaf volgende week al actief wordt.

De enige informatie die getoond wordt op het profiel is een thumbnail en links waarmee men in contact kan komen met een Facebook-gebruiker. Voor meer opties, zoals het toevoegen als "vriend", zal men zich wel moeten registreren.