Rechtszaak tussen SAP en Oracle verzet

Nadat de rechtzaak vorige week dinsdag niet door kon gaan is er een nieuwe datum vastgesteld voor de zaak tussen softwaredevelopers SAP en Oracle.

Rechtszaak tussen SAP en Oracle verzetDe datum voor deze rechtszaak is naar 18 september verplaatst, zo vertelde een SAP woordvoerder maandag tegenover PC-Welt. Oracle verwijt SAP data te hebben gestolen van een van haar websites. Het betreft hier vooral persoonlijke data van klanten.

Oorspronkelijk was de rechtszaak voor dinsdag 4 september gepland, maar deze kon niet doorgaan omdat de rechter ziek was geworden. Bij de volgende bijeenkomst gaat het eigenlijk niet om een echt proces, maar om een soort voorgesprek. De rechter en advocaten willen nu de data voor het echte proces en andere formaliteiten vaststellen. Verder zal ook worden gekeken of deze rechtszaak ook buiten de rechtbank om opgelost kan worden.

Deze laatste optie heeft de voorkeur bij SAP. Zij zijn zich namelijk van geen schuld bewust en wijzen de aanklacht af. Ze stellen dan ook voor om in de komende maanden een schikking te treffen, onder leiding van een actieve of gepensioneerde rechter. Oracle heeft hier nog niet op gereageerd, omdat deze schikking niets met het originele proces te maken heeft. Beide bedrijven zijn in een jarenlange strijd verwikkeld om de werving van klanten voor gespecialiseerde bedrijfssoftware.

Bron:PC welt