SAP is naar een rechtbank in Californië gestapt om de schadevergoeding van 1,3 miljard dollar die eerder werd opgelegd te laten verlagen. Het bedrijf zou momenteel ook overwegen om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

De uitspraak van de jury werd gisteren definief gemaakt door de rechtbank. SAP heeft het bedrijf al een bedrag van 120 miljoen dollar betaalt om de juridische kosten te dekken, daarnaast moet het ook nog 14,7 miljoen dollar betalen aan ‘prejudgement’ rente.

SAP gaat proberen de schadevergoeding lager te krijgen door zogenaamde ‘post-trail motions’ in te dienen. Het argument dat SAP waarschijnlijk zal gaan gebruiken is dat de strafmaatregel disproportioneel is. Als SAP de schadevergoeding daarmee niet omlaag weet te brengen zal het hoogst waarschijnlijk in hoger beroep gaan tegen de gehele uitspraak.

SAP werd aangeklaagd door Oracle omdat TomorrowNow, een dochteronderneming van SAP, een groot aantal documenten had gedownload van de support website van Oracle. Behalve dat er een aantal licentieovereenkomsten en auteursrechten van Oracle werden geschonden, werd het materiaal ook gebruikt om Oracle klanten te benaderen en ze te overtuigen om over te stappen op SAP.