1 min

Tags in dit artikel

Uitgever Activision, bekend van onder andere de Call of Duty serie, heeft de Britse ontwikkelaar Bizzare Creations overgenomen. Bizarre Creations maakte vooral naam met de Project Gotham Racing serie.

Bizarre Creations ziet de overname als een enorme vooruitgang, ze zouden naar eigen zeggen met de hulp van Activision in de toekomst nog betere games kunnen maken. Bizarre heeft benadrukt dat de overname niet uit financiële problemen is ontstaan. Wel heeft Bizarre toegegeven dat het voor een kleine ontwikkelaar erg moeilijk zal zijn om te overleven in de game-industrie. Bizarre Creations is dus blij dat Activision hun de uitkomst gaf dit probleem te ontlopen. Bizarre heeft ook nog eens onderstreept dat ondanks de overname, ze gewoon zeggenschap blijven behouden over hun ontwikkelingsteam en games.

Dankzij de overname is het voor de Britse ontwikkelaar nu ook mogelijk multiplatformgames uit te brengen. Zo zouden ze momenteel al bezig zijn met het ontwikkelen van twee nieuwe games in opdracht van Activision. Games zoals Project Gotham Racing 4, The Club en Geometry Wars, die al in de planning waren, zullen gewoon worden uitgebracht. Deze games zullen ook door Bizarre worden ondersteund.