2min

Modern Warfare 2 werd op 10 november gereleased, het was nu eigenlijk de beurt aan Treyarch om Call of Duty 7 te gaan ontwikkelen maar er zijn nu geruchten dat er een 3e partij is ingeschakeld om de game te gaan ontwikkelen.

De Amerikaanse krant, the Los Angeles Times meldt dit op basis van bronnen die dicht bij Activision staan. Doordat Activision nu al gebruik maakt van 2 ontwikkelaars die elk om de 2 jaar een nieuw deel afleveren is er elk jaar een nieuwe release. Los Angeles Times meldt dat er een nieuwe ontwikkelaar is aangetrokken om aan toekomstige delen in de franchise te werken. Wie Call of Duty 7 gaat ontwikkelen is dus nog maar de vraag.

Ook zijn er geruchten dat ze overwegen om een MMOFPS te gaan maken. Door het samengaan van Activision en Blizzard is de kennis in elk geval wel in huis om het te realiseren. Eind 2007 gingen Activision en Blizzard samen en werd ook bekend dat ze bij Blizzard bezig zijn met een nieuwe MMORPG, maar of dat iets te maken heeft met Call of Duty is niet duidelijk en lijkt onwaarschijnlijk. Je weet het alleen natuurlijk nooit zeker bij dit soort bedrijven.

Er is ook bekend gemaakt dat Modern Warfare 2 al na 5 dagen 550 miljoen dollar heeft opgeleverd. Dat is al meer dan GTA IV (500 miljoen dollar) en Harry Potter and the Half-Blood Prince (394 miljoen dollar).

Dit betekent dat ze al het driedubbele aan inkomsten hebben in 5 dagen na de release. Wanneer je gaat kijken naar de kosten, die rond de 50 miljoen dollar liggen. Als je daarbij nog de productie, distributie en marketingkosten en launch kosten bij op telt kom je op een bedrag uit van zo’n 200 miljoen dollar. De game is financieel gezien dus ook groot succes.