min

Tags in dit artikel

, ,

De demonstraties in Myanmar hebben ervoor gezorgd dat het internet in het hele land is afgesloten. Dit is waarschijnlijk gedaan zodat er geen nieuws meer vanuit het land naar buiten kan komen.

Sinds vandaag zijn alle internetcafés gesloten en is ook de helpdesk van de belangrijkste provider in Myanmar niet meer bereikbaar. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat veel foto’s, filmpjes en nieuws over de toestand in Myanmar via het internet naar buiten werd gebracht.

Journalisten gebruikte websites als Facebook om foto’s en verhalen openbaar te maken. Ook werden e-cards gebruikt om ‘verboden’ nieuws naar buiten te brengen. Een functionaris van Myanmar Post e Telecom geeft als reden dat een kabel beschadigd is waardoor het internet is afgesloten.

Duizenden monniken zijn al dagen lang in Myanmar aan het demonstreren tegen het militaire regime. Sinds gister wordt er met geweld opgetreden tegen protestanten. Aangezien de regering van Myanmar dit niet wil toegeven proberen zij zoveel mogelijk beelden privé te houden.