Er doet zich al een paar dagen een gerucht de ronde dat er een breuk is tussen Microsoft en Bungie, ze zouden uit elkaar gaan. De berichten werden tot nu toe niet bevestigd of ontkend, maar Microsoft wilde er toch even verder op ingaan.

Volgens het gerucht zou Bungie, een Amerikaans softwarebedrijf dat computerspellen zoals Halo ontwikkelt, niet langer voor Microsoft zou willen werken, maar dit is totale onzin zegt Microsoft. Dit bericht is de wereld ingeworpen door een vriend van een medewerker van Bungie. Ook al is dit bericht complete onzin, het bericht is wel over de hele wereld verspreid, ondanks dat niemand wist of het waar was of niet. Volgens het gerucht was het ook zo dat Bungie het zat zou zijn om aan de Halo games te werken en zou ze nieuwe uitdagingen zouden willen, zonder Microsoft. De rechten van Halo zouden bij Microsoft blijven, maar Bungie zou weggaan.

Bij de geruchten zouden er drie uitkomsten mogelijk zijn. Als eerste zouden er één of twee topmannen van Bungie moeten vertrekken. Als tweede zou er een groot deel van het personeel opstappen om een eigen studio te beginnen. Tot slot was ten derde mogelijk dat het gerucht niet waar zou zijn en bleef Bungie samenwerken met Microsoft.

Microsoft heeft zelf ook gereageerd op dit bericht in een MTV interview: "Er is geen aankondiging dat Bungie weg gaat, we gaan gewoon door met het vieren van het enorme succes genaamd Halo 3."

De naam Bungie zal blijven bestaan omdat deze naam van Microsoft is. Er is een mogelijkheid dat personeel weggaat voor een eigen studio, maar gekeken naar het succes van Bungie in samenwerking met Microsoft, zullen ze voorlopig nog wel samen blijven werken.