1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Yahoo gaat met eBay en haar betalingsdienst PayPal gezamenlijk strijden tegen phishing. Met een nieuwe upgrade voor hun computersystemen hopen ze hiermee beter phishing-mails te kunnen blokkeren.

De internetbedrijven gebruiken een door Yahoo ontwikkeld systeem dat de naam DomainKeys draagt. Het systeem kan nagaan of de e-mails die naar gebruikers worden verzonden ook daadwerkelijk van de zender afkomstig zijn. Als blijkt dat dit niet klopt worden deze e-mails geblokkeerd. Yahoo heeft al laten weten dat ze dit systeem met succes hebben getest en het systeem in de komende weken te zullen verwerken in hun maildienst. De gebruikers zullen echter niet al te veel gaan merken, DomainKeys filtert namelijk automatisch de potentiële phishing-mails eruit zonder dat de gebruiker iets ervoor hoeft te doen.

Nu ook eBay en PayPal gebruik gaan maken van DomainKeys hoopt Yahoo dat meer internetbedrijven hun voorbeeld gaan volgen om zo phishing tegen te gaan. Met de opkomst van DomainKeys heeft de door Microsoft ontwikkelde anti-phishingdienst Sender ID er een grote concurrent bij. Analist Chenxi Wang beweert zelfs dat DomainKeys op langere termijn een betere bescherming biedt tegen phishing dan Sender ID.