Google heeft toegegeven dat vrijwel niemand de onpopulaire "Ik doe een gok"-knop gebruikt. Het bedrijf zal desondanks het lage klikgehalte, de knop niet van de site verwijderen.

Minder dan één procent van alle zoekopdrachten via Google maken gebruik van de "Ik doe een gok"-knop. Deze knop brengt de gebruiker naar de pagina die Google normaal als eerst zou tonen wanneer men voor de normale zoekfunctie kiest. De knop neemt een prominente plaats in op de startpagina van Google en kan makkelijk vervangen worden door een dienst die veel meer wordt gebruikt. Toch heeft het bedrijf beloofd de knop niet te zullen verwijderen.

"Als we de knop zouden weghalen, komen er wereldwijd massale protesten," volgens Marissa Mayer, vice president van Google’s zoekproducten. In het interview dat de Washington Post met haar hield verklaart ze ook dat "de knop een deel van het erfgoed van Google is. "Het maakt deel uit van wat gebruikers fijn aan ons vinden."

De Washington Post claimt dat onderzoeken hebben aangetoond dat door de aanwezig van de knop het bedrijf zichzelf niet erg serieus neemt. Het voegt ook een persoonlijk tintje toe aan het alsmaar groeiende bedrijf. Dezelfde onderzoeken laten echter ook zien dat veel mensen niet weten wat de knop eigenlijk doet.