1 min

Tags in dit artikel

, ,

THQ heeft met Nintendo een overeenkomst bereikt waardoor het voor de Amerikaanse ontwikkelaar nu mogelijk is om bekende Nintendo characters te gebruiken in hun games voor de Wii.

Met deze overeenkomst heeft THQ het recht om de karakters van Nintendo te gebruiken voor hun games. Een specifiek figuur werd niet genoemd, maar het zou goed kunnen dat straks Mario in de bekende worstelspel SmackDown vs Raw zijn debuut gaat maken. Of wat dacht je van dat Link zijn geliefde paard Epona, gaat inruilen voor een crossmotor in de MX racing game van THQ? Nintendo zal nog wel het recht hebben om bepaalde games af te keuren wanneer zij het imago van de characters en hun bedrijf beschadigen. Hoe leuk het ook klinkt, verwacht maar niet dat THQ straks met een soort van Grand Theft Mario zal gaan verschijnen.

Er zijn momenteel nog geen aankondigingen gedaan waarin een Nintendo figuur zijn opwachting gaat maken. THQ heeft in ieder geval tot oktober 2009 de tijd, want dan loopt de overeenkomst met Nintendo af.