min

Tags in dit artikel

,

Nintendo heeft vandaag gepubliceerd dat Mario het meest bekende game-personage is. Mario verslaat hiermee Lara Croft, Samus, Link en diverse andere bekende personages. Mario, de Italiaanse loodgieter met het de grote snor, is door een onafhankelijk onderzoeksbureau uitgeroepen als het meest bekend.

Onderzoeksbureau YouGov heeft geconcludeerd dat Mario het meest bekend is, bekender dan onder andere Pac Man en Sonic the Hedgehoc. Er zijn meer dan tweehonderd spellen met Mario erin verschenen, over ongeveer 28 jaar uitgesmeerd. In totaal zijn er meer dan 222 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan van een spel met Mario erin.

Niet alleen Mario zelf, de Italiaanse loodgieter met de grote snor en het rode pakje, maar ook de tune van Mario is erg bekend. Bijna iedereen herkende de tune van Mario vrijwel direct. Die is ooit gecomponeerd door Koji Kondo, in opdracht van Nintendo. Hij heeft ook de tunes voor Zelda-spellen ontwikkeld. Daarnaast zorgt de tune er volgens de onderzoekers voor dat men vrolijk het spel gaat spelen.

Het meest recente spel met Mario erin is New Super Mario Bros voor de Wii, deze game is al vrij populair omdat het de oude Mario in een nieuw jasje steekt. Er zijn enkele personages beschikbaar om mee te spelen die voorheen niet beschikbaar waren, zoals de gele Toad. Daarnaast kent de nieuwe game voor de Wii vooral de ouderwetse gameplay waardoor Mario zo populair is geworden. Die gameplay blinkt dus uit in eenvoud en is dus erg verslavend.