1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo is de strijd tegen piraterij begonnen. De Japanse ontwikkelaar werd via het gerechtshof in HongKong in het gelijk gesteld, waardoor de distributie van modchips en andere illegale hardware voor Nintendo’s producten aan banden zijn gelegd.

Begin deze maand werd op aandringen van het gerechtshof een inval gedaan bij verschillende Supreme Factory Limited vestigingen, daar zou men meer dan 10.000 illegale hardwarecomponenten hebben aangetroffen. Daartussen zaten onder andere modchips die de kopieerbeveiliging van de Wii omzeilen, tevens zat er ook illegale apparatuur tussen om software voor de Nintendo DS en Wii te kopiëren en op internet te verspreiden.

Tijdens de inval zijn er ook documenten opgedoken die verwijzen naar een samenwerkingsverband tussen de Franse bedrijf Divineo SARL en Supreme Factory. Het gerechtshof in HongKong heeft dan ook de distributie van de illegale hardware per direct laten stoppen. Nintendo wacht nog op de uiteindelijke uitspraak en zou tevens een vergoeding willen zien voor de geleden schade. Nintendo is naar eigen zeggen door de illegale praktijken in 2006 zo’n 762 miljoen dollar misgelopen.

Het is niet voor het eerst dat een bedrijf als Nintendo de handel in illegale goederen aanpakt. Eerder wist Sony via het gerechtshof de populaire importshop Lik-Sang te laten sluiten, die destijds ook al in modchips handelde.