1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is alweer drie jaar geleden toen de Nintendo DS voor het eerst zijn levenslicht zag in Amerika. Omdat de handheld toentertijd volgens velen goedkoop en te dik uit zag, besloot Nintendo in het voorjaar van 2006 een nieuw design uit te brengen. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en er schijnt alweer een nieuw design van de NDS klaar te liggen.

Althans, volgens analist Evan Wilson van Pacific Crest Securities. Hij beweert namelijk dat volgens zijn ‘contacten’ Nintendo klaar is met de vernieuwde versie van de Nintendo DS. De nieuwe versie zal naast een compleet nieuw design ook enkele grote veranderingen bevatten. Zo krijgt de nieuwe versie een intern geheugen en zullen de schermen groter worden. De GBA-poort zal echter wel verdwijnen waardoor het niet meer mogelijk is om GBA spellen te spelen op de NDS. De vernieuwde versie zal echter nog wel even op zich laten wachten, Evan Wilson zei namelijk erbij dat Nintendo het nieuwe design pas zal uitbrengen wanneer de verkoop van de huidige NDS drastisch gaat zakken.

De vorige keer toen er geruchten opdoken over de mogelijke komst van een nieuw design ontkende Nintendo deze hardnekkig. Echter, kort na die ontkenning kwam Nintendo toch met de aankondiging van de NDS Lite. Of het dit keer ook zo loopt, moet dus nog maar blijken.