min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Japanse gameblad Famitsu, heeft in haar nieuwste editie laten weten dat Nintendo op de komende E3, een nieuwe Nintendo DS zal onthullen. Althans dat beweert Hirokazu Hamamura, baas van het Japanse gameblad.

In een gedetailleerd verslag van Bloomberg Japan, blijkt dat de bewering van Hamamura slechts gebaseerd is op speculaties in de game-industrie en zijn eigen vermoedens. Zo haalde hij het voorbeeld van de Game Boy-tijdperk aan. Nintendo heeft namelijk sinds de Game Boy Pocket in 1996, om de twee jaar weer een nieuwe versie van haar handhelds uitgebracht.

Twee jaar na de Pocket, verscheen namelijk de Game Boy Color. Deze was tevens de derde en laatste versie die afstamt van de Super Game Boy. In 2001 kwam de Game Boy Advance uit, ook hier werd de trend van twee jaar gevolgd. In 2003 kwam de GBA SP uit en in 2005 de GBA Micro. Ook bij de Nintendo DS is deze tijdlijn terug te vinden. De originele NDS kwam in 2004 uit en in 2006 maakte de DS Lite haar opwachting. Inmiddels zijn we weer twee jaar verder. Volgens de tijdlijn van Nintendo kunnen we dit jaar dus de derde en laatste versie van de Nintendo DS verwachten.

Eind vorig jaar doken er ook al geruchten op van een nieuwe Nintendo DS. Toen beweerde een analist dat Nintendo het nieuwe design van de DS al klaar heeft liggen. De grootste verandering is dat deze nieuwe versie voorzien zal zijn van een intern geheugen. Nintendo heeft voorlopig nog niet op deze beweringen gereageerd.