2min

Tags in dit artikel

,

De EIAA (European Interactive Advertising Association) heeft een onderzoek gedaan naar het internet gebruik van de mensen woonachtig in Nederland.

Uit dit onderzoek is gebleken dat in een normale week 81% van de mensen het internet wel eens bezoekt. In verhouding tot andere landen in Europa is dit behoorlijk hoog,
het gemiddelde ligt namelijk op 57%. Nederland staat bovenaan de lijst als het gaat om internetgebruik. Dat betekent dat twaalf tot dertien miljoen mensen in Nederland nu regelmatig online zijn

Mensen in Nederland tussen de 16 en 24 jaar besteden 26% meer tijd aan het internet dan aan het televisie kijken.
Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de Europeanen. Negen van de tien mensen geeft aan dat het gebruik van overige media gedaald is als gevolg van het internetgebruik. 88% van de 16 tot en met 24-jarigen gebruikt het internet ongeveer vijf tot zeven dagen in de week, 78% van deze groep kijkt regelmatig televisie.
Dat is dus 10% minder dan de mensen die het internet gebruiken.

Het internetgebruik bij de 55-plussers en de vrouwen stijgt ook in populariteit. Dit is een belangrijke factor voor de online groei in Nederland. Het internetgebruik van deze doelgroep steeg met elf procent ten opzichte van vorig jaar. Dit geldt ook voor de vrouwelijke internetgebruikers.

De televisie mag dan minder gebruikt worden de laatste tijd, maar de consumptie van televisie is nog steeds een grote favoriet bij alle demografische groepen die ons land telt. Er valt alleen niet te ontkennen dat internet zich razendsnel aan het ontwikkelen is tot belangrijkste bron van informatie.