Tieners gebruiken Messenger om niet af te gaan

Tieners gebruiken Messenger om niet af te gaanUit een enquête van Associated Press blijkt dat tieners Windows Live Messenger en andere instant-messaging diensten vaak gebruiken om dingen te zeggen die ze niet rechtstreeks durven te zeggen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat maar liefst veertig procent Windows Live Messenger gebruikt om om dingen te zeggen die men niet recht in het gezicht durft te zeggen. Iets wat toch een redelijk groot aantal mensen doet, is iemand mee uitvragen. 22 Procent van de ondervraagden gaf toe dit wel eens te doen. Wat echter ook vaker voorkomt is het beëindigen van een relatie: dertien procent gaf toe ook dit wel eens via de Messenger-client te doen.

"Als ze boos worden dan hoef je dat niet te zien en als ik boos wordt dan hoeven zij dat ook niet te zien," zegt de 17-jarige Cassie Holbert.
De 19-jarige student Lewis Grove gebruikt instant messaging om een relatie uit te maken of om een meisje mee uit te vragen. "Angst voor afwijzing is de belangrijkste reden om instant messaging programma’s te gebruiken. In het echt kun je niet een scherm wegklikken wanneer je een blauwtje loopt."

De enquête werd tussen 25 oktober en 5 november gehouden onder 836 volwassenen en 410 tieners.

Bron:ComputerIdee