1 min

Tags in dit artikel

,

De budgetlaptop van ASUS genaamd Eee, draait op de Linux distributie XandrOS. Deze Linux-distributie blijkt echter lekken te bevatten. Zo kan een kwaadwillende het rootwachtwoord wijzigen.

Linux werkt door middel van verschillende gebruikerniveaus, een normale gebruiker werkt gewoon op de normale rechten. Wanneer een gebruiker echter dingen wil gaan installeren, verwijderen of aanpassen zal deze SU moeten worden en beheerdersrechten moeten krijgen. Dit kan met behulp van een wachtwoord en dat wachtwoord valt te wijzigen op XandrOS.

Tevens staan er standaard poorten open op Linux die eigenlijk niet open moeten staan. Dit zijn de poorten 111, 139 en 445. De laatste poort is die van Samba, een applicatie is om dingen te delen via het netwerk.

Als laatst heeft de distributie op de laptop een slechte gewoonte, ze geeft erg veel informatie prijs over het systeem. Via SMBClient, een applicatie om op afstand met de computer te verbinden kunnen shares, server- en werkgroepnaam en andere gegevens opgevraagd worden.