min

Tags in dit artikel

,

De tweede kamer strijdt voor een verbod op gewelddadige games, hier zijn de gamers het echter niet mee eens.

Als het aan de gamers ligt moet de tweede kamer eerst maar eens films als ‘Saw’ gaan verbieden, omdat die veel gewelddadiger zijn dan een computerspel. Op het internet wordt er al massaal actie gevoerd tegen dit voorstel, het zou namelijk inperking van de vrijheid van meningsuiting zijn.

Ook winkels krijgen het zwaar te verduren van de gamers. Zij zouden namelijk schuldig zijn doordat ze games die meerderjarig gekwalificeerd staan ook te verkopen aan minderjarige. De gamers vinden dat de kamer dan eerst de winkels aan moet pakken. Ook wordt er gekeken naar de ouders of opvoeders, zij zouden deze problemen moeten voorzien.

Bart Breij, redacteur bij Bashers: "Op dit moment zijn er 70 reacties op de site en hebben we 40 e-mails ontvangen. Alle reacties worden bijeengevoegd in een PDF, aangevuld met de bevindingen van een ontwikkelingspsycholoog die gespecialiseerd is in games."

"Zodra een sterk front gevormd is, zal het document worden gemaild of als het lukt persoonlijk worden aangeboden aan betrokken politici Kees van der Staaij en minister Hirsch Ballin.", zegt Breij. Hij wil eerst kijken wat dit oplevert, wanneer dit onvoldoende is zal er een protest gehouden worden in Den Haag. "Dit gaat niet alleen over games, het zet een open deur naar censuur. Het is pure betutteling."

Een bijkomend detail is echter wel dat alle betrokken politici niet willen spreken op de ‘Gameplay’. Nu lijkt het alsof ze niet onder ogen willen zien dat slechts vijf procent van alle games een kwalificering van achttien plus heeft.