1 min

Tags in dit artikel

, ,

Codemasters heeft vandaag haar nieuwe game engine onthuld. De zogenaamde EGO Engine zal onder andere gebruikt worden in de aankomende games van Codemasters, zoals Operation Flashpoint 2 en Race Driver: Grid.

De nieuwe engine van Codemasters is in feite een uitbreiding van de Neon engine. De kracht van de Neon engine konden we begin dit jaar al aanschouwen toen Collin McRae: Dirt verscheen, de game liet uiteindelijk een verrassend goede indruk achter. De komst van de EGO Engine betekent dus ook dat in de toekomst de games van Codemasters visueel nog beter uit gaan zien dan ze nu al zijn.

De EGO Engine maakte deel uit van de 80 miljoen dollar kostende investering van Codemasters in game design en technologische ontwikkelingen. Naar verluid heeft de ontwikkeling van de EGO Engine drie jaar lang geduurd. Codemasters is in ieder geval erg trots op hun nieuwe engine, het betekent dat ze straks games kunnen uitbrengen die kwalitatief meer bij de tijd zijn, ze zijn daarnaast ook niet gedwongen om compromissen te sluiten met anderen omdat ze nu over een eigen goede engine beschikken.