1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Mac doet het ook online goed. Zo blijkt uit een onderzoek van Net Applications, een bedrijf wat maandelijks van zo’n 40.000 websites de browserstatistieken verzamelt.

Waar in november het online marktaandeel nog 6,80 procent bedroeg is in december een nieuw record van 7,31 procent gevestigd. Hiermee stijgt het online marktaandeel in één maand tijd met 7,5 procent. Het marktaandeel op jaarbasis stijgt van 6,38 procent in februari naar 7,31 procent in december.

Opmerkelijk aan de cijfers van Net Applications is, dat in de laatste twee dagen van het jaar, 30 en 31 december, het online marktaandeel van de Mac naar 8,01 procent gestegen is. Dit betekent een totale stijging van 18 procent ten opzichte van de maand november.

Ook vermoedt Net Applications dat het werkelijke marktaandeel van de Mac nog hoger ligt. Mensen die Windows op een Mac draaien middels Boot Camp worden namelijk tot de categorie Windows gerekend, terwijl zij wel een Mac bezitten.
Volgens de onderzoekers is dit niet te achterhalen.

In de tussentijd krimpt het dominante marktaandeel van Microsoft Windows naar zo’n 91,79 procent in december ten opzichte van 92,42 procent in november vorig jaar. Op jaarbasis daalt het besturingssysteem uit Redmond van 93,05 procent in februari naar 91,79 procent in december.

Linux besturingssystemen wonnen vorig jaar ook terrein met een stijging van 0,42 procent in februari naar 0,63 procent in december.