1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Afgelopen week doken er geruchten op dat de N64-klassieker Goldeneye op de Xbox Live Arcade zou verschijnen. De geruchten zijn inderdaad waar, maar inmiddels is ook bevestigd dat het spel voorlopig geannuleerd is.

Goldeneye verscheen in 1997 voor de Nintendo 64. Het spel werd door het publiek erg positief ontvangen, en wordt tot op heden nog steeds beschouwd als één van de betere First Person Shooters. Het spel wordt vooral geprezen om haar goede singleplayer-mode, maar de multiplayer-mode springt er toch net iets meer boven uit. Reden genoeg voor ontwikkelaar Rare, die toentertijd nog onder Nintendo werkte om een remake van het spel te maken voor de Xbox 360. De Arcade versie van Goldeneye zal grafisch compleet veranderd worden en het spel zal tevens een online multiplayer-mode bevatten. Volgens enkele bronnen bevindt de remake momenteel in een vergevorderd stadium en zou het binnen twee maanden af moeten zijn.

Echter blijkt nu dat de ontwikkelingen rondom Goldeneye voorlopig gestaakt moeten worden. Nintendo, de licentiehouder van het spel zou het financieel niet met Microsoft eens zijn. Nintendo eist namelijk een deel van de Xbox Live inkomsten op die Microsoft genereert uit de online multiplayer diensten van Goldeneye. Microsoft ziet dit echter niet zitten en wilt enkel een eenmalige bedrag overschrijven. Door het conflict tussen de twee kemphanen is de remake van Goldeneye dus voorlopig van de baan.