1 min

Tags in dit artikel

, ,

Door steekpartijen, die uiteindelijk een dodelijke afloop tot gevolg hadden, is de premier van Groot-Brittannië, Gordon Brown, anders gaan denken over zijn standpunt ten opzichte van steekwapens, want hij heeft daardoor nu besloten om actie te gaan voeren tegen steekwapens.

Gordon Brown laat in een interview met The Sun, een Engelse krant, weten dat hij graag een Zero Tolerance-beleid wil invoeren. Hij vindt dat mensen er niet met een waarschuwing vanaf moeten komen, maar dat er daadwerkelijk hard moet worden opgetreden tegen dit soort delicten. Een aantal jachtmessen zullen als het aan Gordon ligt ook verboden gaan worden.

Wat een tegenvaller voor de gamers onder ons is dat Gordon zich ook richt op de gamesindustrie. Hij wil er namelijk voor zorgen dat game-designers geen steekwapens meer mogen gebruiken in games.

Brown laat het volgende weten: "Ik ben in principe tegen censuur en tegen een overheid die zich overal mee bemoeit, maar de gamesindustrie heeft wel een bepaalde verantwoordelijkheid voor de huidige maatschappij", aldus Brown.