1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een softwarefout gedurende regulier onderhoud, heeft ervoor gezorgd dat de inhoud van 14.000 mailboxes van klanten van Charter Communications zijn gewist.

Volgens het bedrijf is het niet mogelijk om berichten, fotos en andere aanhangsels, welke zijn verwijderd, terug te halen, aldus Anita Lamont, een woordvoerdster van het bedrijf uit St. Louis.

"Het spijt ons oprecht dat dit heeft kunnen gebeuren en bieden onze excuses aan iedereen getroffen door deze fout", aldus Lamont gister toen het bedrijf de blunder toegaf.

Het bedrijf welke de grootste aanbieder van kabel televisie is en tevens breedband internet via de kabel aanbiedt, heeft elke getroffen klant een credit van 50 dollar op de rekening gegeven.

Charter geeft nieuwe gebruikers van hun diensten gratis e-mail accounts, maar sommige klanten kiezen er voor om van andere diensten gebruik te maken. Hierdoor verwijdert het bedrijf elke drie maanden inactieve accounts, aldus Lamont.

“Gedurende dit onderhoud hebben we abusievelijk ook aktieve mailboxes verwijderd, wat nog nooit eerder is gebeurd, we zullen stappen ondernemen zodat dit niet weer kan voorkomen.”