1 min

Tags in dit artikel

,

Enkele klanten van de Amerikaanse provider Comcast kwamen erachter dat ze geen internetverbinding meer hadden, nadat zij volgens het bedrijf hun ongelimiteerde internetverbinding hadden ‘misbruikt’.

Comcast, een provider die snelle internetverbindingen via de kabel levert, heeft de stekker uit de internetverbindingen van klanten gehaald die een enorme hoeveelheid aan content downloaden, waardoor de internetverbinding van anderen werd vertraagd. Echter belooft het bedrijf in de voorwaarden dat men ongelimiteerd mag gebruik maken van internet.

Een vertegenwoordiger van het bedrijf, Charlie Douglas, vertelde dat het bedrijf "het probleem van overmatige activiteit onderzoekt". Douglas verklaarde tevens dat het hier om zeer zeldzame gevallen gaat, wanneer mensen worden afgesloten voor excessief internetgebruik. Volgens de Amerikaanse media zouden deze gebruikers gemiddeld 1000 liedjes per dag downloaden.

Eén klant uit een voorstad van Washington DC heeft een klacht ingediend tegen Comcast met als verdediging dat hij een contract heeft afgesloten met ‘ongelimiteerde internettoegang’.

Volgens de Washington Post hebben de gebruikers een waarschuwing van Comcast ontvangen die hen vriendelijk doch dringend verzoekt om te stoppen met het overmatig downloaden. Als zij na een maand nog steeds voor bandbreedte-problemen zorgen, zal de provider definitief de stekker uit hun abonnement trekken.